Om oss

Vi som gör podden

Dan Lundqvist

Poddvärd

Naturvetenskapligt intresserad byggnadsingenjör, trebarnsfar och gift med Dipti. Mycket intresserad av teknik och älskar böcker. Ansvarar för inspelningar och klippning av podden. Dan har en bakgrund som tidningsjournalist men arbetar nu som ingenjör och konstruerar och ritar hus om dagarna. Han är medlem i Pingstkyrkan i Örebro. Dan lärde känna Anna under sin tid som medlem i Bergslagskyrkan i Nora där Dan också döptes.

Anna Lennartsson

Poddvärd

Resvan pastor i Bergslagskyrkan i Nora. Ofta ute på äventyr och med ett stort intresse för människor, kulturer och resor. Anna bor mitt Bergslagen i det vackra Nora där hon är pastor för en församling på ungefär 100 medlemmar. Anna älskar att läsa och lära sig nya saker och studerar gärna om tillfälle ges.

Om vår podcast

Om TTF
Tanken med podcasten till Trons försvar (TTF) är att stärka människor i tron. Vi träffar ibland människor som faktiskt vill tro men man känner att vissa frågor kommer i vägen för att våga ta klivet ut i en riktig Gudstro.  Ofta upplever vi dessa frågor som onödigt ”grus i skorna” för våra medmänniskor.

När man lyssnar på kända apologeter som Ravi Zacharias, John Lennox eller William Lane Craig så får de samma sorts frågor gång på gång från publiken. Frågor om ondska, Gamla testamentet, bibelns trovärdighet med mera. Detta är frågor som det faktiskt finns väldigt bra svar på och genom att förmedla dessa svar hoppas vi kunna visa på att den kristna tron inte är något som baseras enbart på känslor. Det finns rationella tankar och resonemang att grunda en tro på.

Vår podd är gjord i samtalsform. Vi är inga super-apologeter men som kristna tänker vi, möter och tvingas handskas med många av de frågor vi tar upp i podden. I en perfekt värld behövs inte apologetik, det är något väldigt vackert med ren tro. Men vår samtid gör det inte lätt för kristna att tro. Man ifrågasätts ständigt och förlöjligas. Vi vill inte gå i konfrontation utan är mer ute efter att analysera olika påståenden och vara ett stöd för kristna, men också för människor som är nyfikna på den kristna tron.

I dagens samhälle har vetenskapen fullständigt monopol på de stora frågorna – vilket i sig är lite konstigt eftersom vetenskapen är urusel på att besvara just de frågorna. Vi vill ifrågasätta detta, vi vill visa på vad vetenskapen kan svara på och inte svara på. Vi vill också visa på hur lite vi faktiskt vet om man nu prompt ska använda vetenskapen som kompass.

Tanken med podden är att den ska vara ett slags mjukstart för de som vill gå en Alphakurs. Kanske är det ett stort steg för dig att gå, då kan det vara bekvämt att lyssna på våra samtal innan man tar ett beslut. Kanske är du idag troende men har en gnagande oro – vissa frågor kanske ligger kvar och nöter?

Maila gärna in dem till oss på anna@tilltronsforsvar.se eller dan@tilltronsforsvar.se så kan vi lyfta dem i våra avsnitt. Men du som lyssnar och kanske har ett eget svar på en fråga, tveka inte att höra av er. All återkoppling är önskvärd och vi försöker ge era frågor och svar så mycket tid som möjligt.

Välkommen att lyssna!

Om du gillar podden och lyssnar regelbundet så skänk gärna en mindre summa. Vi har månatliga kostnader för driften, till exempel webbhotell och en tjänst för att kunna streama våra poddar. Vi tar aldrig ut lön för att göra den här podden – alla insamlade medel går till drift så vi kan fokusera på innehåll. Tack för ditt bidrag.