Om oss

Det är vi som gör Till trons försvar

Bakom mikrofonerna

Dan Lundqvist

Poddvärd

Naturvetenskapligt intresserad byggnadsingenjör med brinnande intresse för apologetik och teknik. Ganska ny i tron och teknikansvarig för podden. Ser till att Anna inte trasslar in sig i sladdar och för långa teologiska resonemang. Gift med Dipti och far till tre underbara döttrar.
Dan är tillsammans med Anna också ansvarig utgivare för podden.

Anna Lennartsson

Poddvärd

Resvan pastor i Bergslagskyrkan i Nora. Ofta ute på äventyr och med ett stort intresse för människor, kulturer och resor. Ser till att Dan inte trasslar in sig i filosofiska cirkelresonemang.

Om vår podcast

Om TTF
Tanken med podcasten till Trons försvar (TTF) är att stärka människor i tron. Vi träffar ibland människor som faktiskt vill tro men man känner att vissa frågor kommer i vägen för att våga ta klivet ut i en riktig Gudstro.  Ofta upplever vi dessa frågor som onödigt ”grus i skorna” för våra medmänniskor. 

När man lyssnar på kända apologeter som Ravi Zacharias, John Lennox eller William Lane Craig så får de samma sorts frågor gång på gång från publiken. Frågor om ondska, Gamla testamentet, bibelns trovärdighet med mera. Detta är frågor som det faktiskt finns väldigt bra svar på och genom att förmedla dessa svar hoppas vi kunna visa på att den kristna tron inte är något som baseras enbart på känslor. Det finns rationella tankar och resonemang att grunda en tro på.

I dagens samhälle har vetenskapen fullständigt monopol på de stora frågorna – vilket i sig är lite konstigt eftersom vetenskapen är urusel på att besvara just de frågorna. Vi vill ifrågasätta detta, vi vill visa på vad vetenskapen kan svara på och inte svara på. Vi vill också visa på hur lite vi faktiskt vet om man nu prompt ska använda vetenskapen som kompass.

Vetenskapen kan laga ditt hjärta. Gud kan rädda din själ.

Tanken med podden är att den ska vara ett slags mjukstart för de som vill gå en Alphakurs. Kanske är det ett stort steg för dig att gå, då kan det vara bekvämt att lyssna innan man tar ett beslut. Kanske är du idag troende men har en gnagande oro – vissa frågor kanske ligger kvar och nöter. Maila gärna in dem till oss på anna@tilltronsforsvar.se eller dan@tilltronsforsvar.se så kan vi lyfta dem i våra avsnitt. Men du som lyssnar och kanske har ett eget svar på en fråga, tveka inte att höra av er. All återkoppling är önskvärd och vi försöker ge era frågor och svar så mycket tid som möjligt.

Välkommen att lyssna!